Razzčičite nijanse nadogradnje kose, koje stoje na svijetlo rozoj pozadini

Šta je Nadogradnja Kose?

Nadogradnja kose, poznata i kao ekstenzije za kosu, popularan je kozmetički postupak koji omogućava dodavanje dužine, volumena ili boje prirodnoj kosi. Ovaj postupak može transformisati izgled osobe za kratko vrijeme, pružajući joj željeni stil i punoću kose.
Prava ljudska kosa naspram sintetičkih ekstenzija
Kada razmišljate o ekstenzijama za kosu, prvo što trebate znati jeste da postoje ekstenzije od prave ljudske kose i sintetičke ekstenzije. Pa, u čemu je razlika između njih?

Kako se prave ekstenzije za kosu

Ekstenzije od prave ljudske kose su tačno ono što zvuče – napravljene su od prave, ljudske kose od korijena do vrha, prikupljene od donatora. Kosa Remy znači da su sve kutikule (spoljašnji sloj kose) netaknute, teku u istom smjeru u trenutku prikupljanja. To omogućava gotovo nikakvo zapetljavanje i osigurava da ekstenzije ostanu glatke i svilenkaste tokom njihovog životnog vijeka.

S druge strane, sintetičke ekstenzije su napravljene od različitih sintetičkih, mješovitih vlakana i ne sadrže ljudsku kosu. Ova vlakna su obično vrlo fina, plastična vlakna koja su proizvedena da imitiraju pravu ljudsku kosu.

Vrste Nadogradnje Kose

Postoji nekoliko metoda nadogradnje kose koje se razlikuju po tipu kose, načinu pričvršćivanja i trajanju. Najpopularnije metode uključuju:

• Keratinska Nadogradnja: Koristi se topljeni keratin za spajanje pramenova kose sa prirodnom kosom. Ova metoda može trajati nekoliko mjeseci uz pravilnu njegu.
• Tape-in Nadogradnja: Pramenovi kose se pričvršćuju na prirodnu kosu pomoću posebnih traka koje se mogu lako ukloniti i ponovo postaviti.
• Mikroring Nadogradnja: Koriste se mali prstenovi ili perle za pričvršćivanje pramenova kose bez upotrebe toplote ili ljepila.
• Clip-in Nadogradnja: Ovo je privremena metoda gdje se pramenovi kose sa klipsama mogu lako postaviti i ukloniti, idealno za posebne prilike.

Briga o Nadograđenoj Kosi

Pravilna njega je ključna za očuvanje zdravlja i ljepote nadograđene kose. Preporučuje se korištenje blagih šampona i regeneratora, izbjegavanje visokih temperatura prilikom stilizovanja i redovno češljanje kako bi se spriječilo petljanje.

FAQ:

1. Kako se skida nadogradnja kose?

Nadogradnja kose se obično uklanja u salonu od strane profesionalca, koristeći specijalne alate i rješenja za sigurno uklanjanje bez oštećenja prirodne kose.

2. Da li je nadogradnja kose dobra ideja?

Nadogradnja kose može biti odlična opcija za one koji žele promijeniti svoj izgled ili dodati volumen i dužinu svojoj kosi. Važno je odabrati pravu metodu i kvalitetu kose za najbolje rezultate.

3. Kakva su iskustva sa nadogradnjom kose?

Iskustva sa nadogradnjom kose se razlikuju. Većina korisnika uživa u novom izgledu i dodatnom volumenu, ali je važno održavati kosu i redovno posjećivati salon za održavanje.

4. Nadogradnja kose cijena

U našem salonu u Banjaluci, cijena iznosi 6KM po pramenu.

 

 

Nadogradnja kose pruža brojne mogućnosti za transformaciju izgleda i dodavanje željene dužine i volumena kosi. Odabirom prave metode i pravilnom njegom, nadograđena kosa može izgledati prirodno i održavati se dugo vremena.

POGLEDAJTE KORPU