Šta je Nadogradnja kose?

Nadogradnje kose u različitim bjama

Nadogradnja kose, poznata i kao ekstenzije za kosu, popularan je kozmetički postupak koji omogućava dodavanje dužine, volumena ili boje prirodnoj kosi. Ovaj postupak može transformisati izgled osobe za kratko vrijeme, pružajući joj željeni stil i punoću kose.Kada razmišljate o ekstenzijama za kosu, prvo što trebate znati jeste da postoje ekstenzije od prave ljudske Remy kose i sintetičke ekstenzije. Pa, u čemu je razlika između njih?

Kako se prave ekstenzije za kosu

Ekstenzije od prave ljudske kose su tačno ono što zvuče – napravljene su od prave, ljudske kose od korijena do vrha, prikupljene od donatora. Kosa Remy znači da su sve kutikule (spoljašnji sloj kose) netaknute, teku u istom smjeru u trenutku prikupljanja. To omogućava gotovo nikakvo zapetljavanje i osigurava da ekstenzije ostanu glatke i svilenkaste tokom njihovog životnog vijeka.

S druge strane, sintetičke ekstenzije su napravljene od različitih sintetičkih, mješovitih vlakana i ne sadrže ljudsku kosu. Ova vlakna su obično vrlo fina, plastična vlakna koja su proizvedena da imitiraju pravu ljudsku kosu.

Vrste Nadogradnje Kose

Postoji nekoliko metoda nadogradnje kose koje se razlikuju po tipu kose, načinu pričvršćivanja i trajanju. Najpopularnije metode uključuju:

Keratinska Nadogradnja: Koristi se topljeni keratin za spajanje pramenova kose sa prirodnom kosom. Ova metoda može trajati nekoliko mjeseci uz pravilnu njegu.
Tape-in Nadogradnja: Pramenovi kose se pričvršćuju na prirodnu kosu pomoću posebnih traka koje se mogu lako ukloniti i ponovo postaviti.
Mikroring Nadogradnja: Koriste se mali prstenovi ili perle za pričvršćivanje pramenova kose bez upotrebe toplote ili ljepila.
Clip-in Nadogradnja: Ovo je privremena metoda gdje se pramenovi kose sa klipsama mogu lako postaviti i ukloniti, idealno za posebne prilike.

Nadogradnja kose mikroring tehnikom

Nadogradnja kose pomoću mikro prstenova (microring eng.) predstavlja inovativnu i sigurnu metodu za one koji žele promenu, dodajući volumen i dužinu bez upotrebe štetnih hemikalija. Ova tehnika koristi minijaturne prstenove koji se pažljivo postavljaju na pramenove kose, obezbeđujući prirodan izgled bez vidljivih tragova nadogradnje.

 

Micro prstenovi za ekstenzije u više posuda u različitim bjama, na bijeloj pozadini

mikro prestenovi

Za uspešnu primenu ove metode, ključno je da je koža glave u optimalnom stanju, kako bi se izbegle potencijalne iritacije ili oštećenja. Mikro prstenovi, napravljeni od aluminijuma i silikona, nežno se fiksiraju na kosu, eliminisajući potrebu za lepkom ili toplotom, što ovu tehniku čini izuzetno blagom za prirodnu kosu.

Prednosti ove metode su brojne, uključujući lakoću održavanja i mogućnost nošenja ekstenzija tokom dužeg vremenskog perioda, obično između tri i šest meseci. Međutim, važno je napomenuti da, kako kosa raste, može biti potrebno prilagođavanje mikro prstenova kako bi se očuvala estetika nadogradnje.

Iako mikroring nadogradnja nudi mnoge prednosti, postoje određena ograničenja. Na primer, kod veoma kratke kose, prstenovi mogu postati vidljivi, a kod osoba sa slabijim korjenima kose, ova metoda možda nije najpogodnija. Također, važno je razmotriti dugoročne efekte nadogradnje na zdravlje prirodne kose.

U kontekstu ličnih iskustava, mnoge žene su otkrile da mikroring nadogradnja može značajno poboljšati izgled i samopouzdanje, pružajući bujnu i gustu kosu koja je dugo željena. Međutim, izbor pravog stručnjaka i kvalitetnih materijala je ključan za postizanje željenih rezultata i izbegavanje potencijalnih problema.

U zaključku, mikroring nadogradnja kose predstavlja efikasno rešenje za one koji teže promeni, nudeći prirodan izgled i osećaj. Uz pravilnu negu i održavanje, ova metoda može biti odličan izbor za postizanje duže i gušće kose.

 

Nadogradnja kose keratinom

 

Keratinske nadogradnje su male grupe od nekoliko pojedinačnih pramenova prave neobrađene ljudske kose koje se mogu pojedinačno vezati za vašu prirodnu kosu koristeći već pričvršćene kuglice keratinskog ljepila na jednom kraju pramenova. Ova keratinska veza napravljena je od istog materijala kao vaša kosa, čineći je prirodnijom po izgledu i osjećaju.

Nadogradnje se usklađuju s vašom prirodnom kosom kako bi se osigurao prirodan izgled. Ove nadogradnje su izuzetno svestrane jer ih možete stilizirati na isti način kao i vašu prirodnu kosu, uključujući uvijanje, ispravljanje i bojenje.

One se postavljaju jedna po jedna koristeći toplotni štap ili ultrazvučne talase koji vezuju keratin za vašu kosu. Ova primjena se vrši red po red, osiguravajući dobru pokrivenost tako da nadogradnje nisu vidljive. Ovo može trajati od jednog do četiri sata, ovisno o broju nadogradnji koje treba dodati. Jednom kada se instaliraju, vaš stilista će izvršiti feniranje i stiliziranje kose, osiguravajući da su nadogradnje savršeno slojevite i ravnomjerne.

Prednosti i nedostaci keratinskih nadogradnji kose:

Prednosti:

  • Trenutni rezultati– Čim  stilista da obavi svoj posao koji traje od jednog do četiri sata. Međutim,  kada završi, bit ćete oduševljeni rezultatima, bilo da ste tražili dužinu ili puniju glavu kose. Nema potrebe čekati mjesecima da vam kosa naraste kada je sve što vam treba termin kod vašeg stiliste za fantastične prirodne rezultate.
  • Raznolikost -Kao što je rečeno, keratinske nadogradnje kose dostupne su u različitim bojama, teksturama i dužinama. To olakšava stilistima da pronađu savršeno usklađivanje za vašu kosu za taj prirodan izgled. Ovo je važno jer se nadogradnje često biraju kako bi se uklopile s prirodnom kosom, a ne da se razlikuju od nje. Nadogradnje također mogu dolaziti u različitim volumenima, pa ako je vaš cilj dobiti puniju glavu kose zbog prorjeđivanja ili drugih problema, ovo je idealno rješenje.
  • Sigurnost – Budući da je keratin isti materijal od kojeg je napravljena vaša prirodna kosa, vezivanje ovih nadogradnji je sigurno. Ne morate brinuti o reakciji vaše kose ili vlasišta na nadogradnje. Također izgledaju i osjećaju se prirodno kao vaša vlastita kosa.
  • Trajnost -Kada se profesionalno primijene i dobro njeguju, keratinske nadogradnje kose mogu trajati do 6 mjeseci prije nego što ih treba ukloniti. Keratinska veza je jaka i dobro pristaje prirodnoj kosi. Čak se mogu ponovno koristiti 6-8 tjedana nakon prve upotrebe. Ovo je investicija koja će vam dugo služiti.
  • Malo održavanja – Kada se pravilno instaliraju, keratinske nadogradnje kose mogu trajati nekoliko mjeseci i mogu se jednako udobno stilizirati i njegovati kao vaša prirodna kosa. U nekim slučajevima, klijenti su izvijestili da su nadogradnje čak lakše za održavanje i  stilizovanje od prirodne kose.
  • Prirodno-izgledajući rezultati – Zbog načina na koji se ove nadogradnje primjenjuju, rezultati su tavi da je sve neprimjetno i prirodnog izgleda. To omogućava stilizovanje kose na razne načine, uključujući spuštene i podignute frizure.

Nedostaci:

  • Cijena – Budući da su keratinske nadogradnje kose najkvalitetnije nadogradnje koje možete kupiti, za njih ćete trebati da izdvojte najviše novca. Dakle, dobijate ono šta plaćate. Ali naravno ako želite najbolje, onda važi ona irezla ”koliko para, toliko muzike”. Cijena će, međutim, varirati u zavisnosti od toga koliko nadogradnji zapravo trebate. Neko ko želi dodati samo malo volumena, platitće manje od nekoga ko treba nadogradnju za cijelu glavu. Zapamtite da će vam trajati dugo vremena kada se pravilno njeguju!

Nadogradnja kose klipsama (Clip-in ekstenzije)

Ovaj vid nadogradnje kose predstavlja popularan i efikasan način da se postigne željena dužina i volumen kose bez dugotrajnih posjeta frizerskim salonima ili upotrebe trajnih metoda nadogradnje. Ova vrsta nadogradnje koristi se širom svijeta i omiljena je među korisnicima zbog svoje praktičnosti i fleksibilnosti.

Clip-in nadogradnje su zapravo više pramenova kose koji se lako pričvršćuju za prirodnu kosu pomoću malih, diskretnih ”šnalica” . One omogućavaju brzo i jednostavno postavljanje ali i uklanjanje nadogradnje, što klijentima daje slobodu da eksperimentišu sa svojim izgledom bez dugoročnih obaveza.

 

Izgled klipsi

Jedna od glavnih prednosti nadogradnje kose klipsama je mogućnost da se prilagodi svakom stilu i prilici. Bilo da želite dodati dužinu za poseban događaj ili volumen za svakodnevni izgled,  nadogradnje klipsama nude razne opcije koje zadovoljavaju sve vaše potrebe. Osim toga, kvalitetne klips nadogradnje izrađene su od 100% ljudske tzv. Remy kose, što znači da se mogu stilizovati, prati i tretirati kao i vaša prirodna kosa. Usput ako ne znate šta je to Remy kosa evo malog objašnjenja:

 ,,Remy kosa, napravljena od prave ljudske kose, predstavlja kvalitetnu opciju gdje su kutikule usmjerene isto, sprečavajući zapetljavanje i osiguravajući prirodniji izgled. Skuplja je zbog pažljive obrade, ali nudi dugotrajnost i zdraviji sjaj. Nasuprot tome, non-remy kosa je pristupačnija, ali sklona zapetljavanju i brzom oštećenju nakon pranja. Izbor između remy i non-remy kose zavisi od budžeta i željenog kvaliteta.''

Kada je riječ o održavanju,  nadogradnje klipsama su relativno jednostavne za njegu. Preporučuje se blago pranje  kako bi se očuvala mekoća i sjaj kose, a takođe je važno redovno češljanje kako bi se izbeglo zapetljanje. S obzirom na to da se klipse veoma lako skidaju, nadogradnje se mogu ukloniti prije spavanja ili plivanja, čime se dodatno produžava njihov vek trajanja.

Uz širok spektar boja i stilova dostupnih na tržištu, korisnici mogu lako pronaći savršenu nadogradnju koja se besprekorno uklapa u njihovu prirodnu kosu. Ovo čini ovu nadogradnju idealnim izborom za one koji žele instant transformaciju bez kompromitovanja zdravlja svoje kose.

Ukratko, nadogradnja kose klipsama nudi brzo, sigurno i prilagodljivo rešenje za sve koji žele promeniti svoj izgled. Bilo da težite glamuroznom stilu ili jednostavno želite dodati malo volumena, klips nadogradnje su pouzdan izbor koji garantuje zadovoljstvo i samopouzdanje.

 

Briga o Nadograđenoj Kosi

Pravilna njega je ključna za očuvanje zdravlja i ljepote nadograđene kose. Preporučuje se korištenje blagih šampona i regeneratora, izbjegavanje visokih temperatura prilikom stilizovanja i redovno češljanje kako bi se spriječilo petljanje.

Ovdje pogledajte našu uslugu

FAQ:

1. Kako se skida nadogradnja kose?

Nadogradnja kose se obično uklanja u salonu od strane profesionalca, koristeći specijalne alate i rješenja za sigurno uklanjanje bez oštećenja prirodne kose.

2. Da li je nadogradnja kose dobra ideja?

Nadogradnja kose može biti odlična opcija za one koji žele promijeniti svoj izgled ili dodati volumen i dužinu svojoj kosi. Važno je odabrati pravu metodu i kvalitetu kose za najbolje rezultate.

3. Kakva su iskustva sa nadogradnjom kose?

Iskustva sa nadogradnjom kose se razlikuju. Većina korisnika uživa u novom izgledu i dodatnom volumenu, ali je važno održavati kosu i redovno posjećivati salon za održavanje.

4. Nadogradnja kose cijena

U našem salonu u Banjaluci, cijena iznosi 6KM po pramenu.

 

 

Nadogradnja kose pruža brojne mogućnosti za transformaciju izgleda i dodavanje željene dužine i volumena kosi. Odabirom prave metode i pravilnom njegom, nadograđena kosa može izgledati prirodno i održavati se dugo vremena.

Komentari su onemogućeni

POGLEDAJTE KORPU